IPTV Nedir?
Dünyadaki trendlere baktığımızda günümüzde televizyonun yerini internet yayınlarının aldığı görülüyor. Açılımı internet protokolü televizyonu olan IPTV, büyükten küçüğe herkesin ilgi odağı olmayı başarıyor. Peki ip tv nedir? İnternet bağlantısı sayesinde herhangi bir kablo gerekmeksizin içerikler ve yayınlar takip ediliyor. Yazımızın devamında ip tv nedir nasıl alınır? sorusuna yönelik detaylardan bahsettik.
IPTV Ne İçin Kullanılır?
Net ip tv nedir? sorusunu merak eden okuyucularımız için detaylandırmadan önce ip tv nedir yasal mı? konusuna değinmek istiyoruz. İnternet protokolü televizyonu olarak bilinen IPTV, kullanıcıların internet üzerinden takip ettikleri kanallar ve yayınlar olarak tanımlanıyor. Bireylerin internet protokolü televizyonundan faydalanabilmelerinin yolu internet bağlantısı olmasından geçiyor. Ülkemizde yasal olan IPTV bireylerin gerek kablo gerekse anten bağlantısına gerek duymadan yayın ve içerik takibi yapmalarını sağlıyor.
Ekstra cihaz ya da altyapı gerektirmeyen IPTV sayesinde yayın ve içerik takibinden dolayı ortaya çıkan maliyetten ve emekten tasarruf ediliyor. Peki ip tv nedir ne işe yarar? Kullanıcıların yaşamını kolaylaştıran IPTV internet üzerinden içerik ve yayınların bulunduğu kanallara bağlanmanızı sağlıyor. Televizyonlarda bulunan içerik ve yayınların internet üzerinden yasal olarak yayınlanması IPTV olarak ifade ediliyor. Kurulum ve kullanım kolaylığı vadeden IPTV, dijital dünyaya ayak uydurmanızı sağlıyor. Kullanıcıların IPTV kutusu sayesinde reklam yayınlarına maruz kalmadan telefon, bilgisayar ve tablet gibi birden fazla ekrana eşzamanlı bağlanmaları mümkün oluyor.
IPTV Nasıl Kullanılır?
İp tv nedir nasıl kullanılır? diye araştıran okuyucularımıza internet protokolü televizyonu olan IPTV kullanımından bahsedelim. IPTV kutusu olarak da bilinen ürünün çalışabilmesi için aktif internet bağlantısı gerekiyor. İçerik ve yayınların IPTV üzerinden takip edilebilmesi için kutu kurulumunun yapılması da büyük önem taşıyor. IPTV’nin televizyona bağlanabilmesinin yolu, kutuda bulunan HDMI kablolarının bağlanmasından geçiyor. Kablolar vasıtasıyla kutu bağlantısı yapılmasının ardından internet bağlantısının yapılması gerekiyor. Anlaşma sağlanan firmaların kanal listelerinin olduğu dosyanın alınması ile kurulumun son aşamasına geçiliyor.
IPTV kurulumunun son adımında ise hem kablo bağlantısı hem de dosya aktarımı düzgün ve doğru şekilde yapılması yeterli oluyor. İnternet protokolü televizyonu kullanılarak televizyon izlenmek istendiğinde kullanıcıların aktif olarak internete bağlı olmaları gerekiyor. İnternet bağlantısı aracılığıyla sinyal alınıp televizyona aktarımı sağlanıyor. İnternet bağlantısı kullanılarak televizyon izlenmesi mantığı ile hareket eden IPTV, kurulum ve kullanım açısından avantaj sağlıyor. Kullanıcıları cihaz ve kurulum maliyetinden kurtaran protokol, Smart TV özelliğe sahip olan televizyonlarda da rahatlıkla kullanılıyor.
IPTV İnternetsiz Çalışır mı?
Bireylerin internet bağlantısı aracılığıyla televizyon yayınlarını takip etmeleri IPTV kutusu ile mümkün oluyor. Televizyonda bulunan içerik ve yayınlar IPTV sayesinde eksiksiz olarak kullanıcılara sunuluyor. IPTV adından da anlaşılacağı üzere internet protokolü televizyonu olarak adlandırılıyor. Televizyon yayınlarının tablet, telefon ve bilgisayar üzerinden takip edilebilmesi için en önemli koşul aktif internet bağlantısı olarak biliniyor. Kullanıcıların televizyondan takip ettikleri içerik ve yayınları tablet, bilgisayar ve telefondan IPTV kullanarak takip edebilmeleri için mutlaka internete bağlı olmaları gerekiyor.
Kullanıcıların internet bağlantısı olmaması durumunda internet protokolü televizyonundan yararlanabilmeleri mümkün olmuyor. Analog yayınlar ile IPTV farkı nedir? diye soracak olursanız IPTV’nin kullanıcılara daha geniş imkanlar sunduğunu belirtelim. Analog yayınlar sadece televizyon üzerinden takip ediliyorken; IPTV yayınları internete bağlı olduğunuz her an yanınızda oluyor. Analog yayınlara erişim altyapı gerektirirken; IPTV kullanmak isteyenlerin yalnızca internete bağlı olmaları gerekiyor.